Lions Club Tienen wordt peter en hoofdsponsor van het SMAC – Pad. Een pad vol Spel, Muziek, Actie & Creativiteit

’Huis in de Stad vzw werd opgericht in februari 1968, onder impuls van Lions Club Tienen en een aantal ouders van personen met een mentale handicap.

Wie zijn wij?

In Huis in de Stad vzw ondersteunen wij 170 personen met een verstandelijke beperking. De dagelijkse begeleiding van deze mensen wordt opgenomen door een 140-tal personeelsleden.

Huis in de Stad vzw is erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en maakt deel uit van de overkoepelende vzw Pierre Lauwyck.

Wij willen personen met een beperking ondersteunen in hun wonen en dagbesteding. Een deel van de bewoners werkt overdag in de beschutte werkplaats, anderen gaan werken in dagcentrum Berbendaal in Tienen of in de boerderijen de Maire en de Velpe in Bunsbeek. In het dagcentrum en de boerderijen vangen we ook mensen op uit de regio Tienen, die 's avonds naar huis gaan. Lions Club Tienen ondersteunt de werking van Huis in de Stad vzw al van bij het ontstaan van de vzw. De laatste jaren hebben zij expliciet hun schouders gezet onder de verdere uitbouw van boerderij De Maire tot een aantrekkelijk en aangepast activiteitencentrum, midden in de rust en de natuur. Lions Club Tienen helpt immers stap voor stap mee aan de verdere inrichting van activiteiten- en leefruimtes. Op het tuinfeest van Huis in de stad van zondag 28 Augustus 2011 overhandigde Lions Club Tienen een Cheque van 19.000 euro ter ondersteuning van Huis in de Stad.

SMAC – Pad

Een pad vol Spel, Muziek, Actie & Creativiteit

Wij willen ons aanbod ‘Iedereen Sporten & Bewegen’ verruimen door een SMAC – Pad te creëren.

Dit SMAC – Pad moet de gelegenheid geven om zowel inspanning als ontspanning aan te bieden. Inspanningen zoals bijvoorbeeld: fitness- / bewegingstoestellen, de mogelijkheid om te joggen of te fietsen. Wandelen met of zonder rolstoel. Maar eveneens de mogelijkheid om te ontspannen: plezier te maken, te genieten en te relaxen. Rekening houdend met belevingselementen zoals verschillende geluiden, kleuren, structuren en geuren.

Overzicht alle projecten

Lions Club Tienen wordt peter en hoofdsponsor van het SMAC – Pad.

Wil u ons ook helpen om van dit pad een pad te maken vol Spel, Muziek, Actie & Creativiteit, kan u ons sponsoren. U doet er onze cliënten en alle bezoekers van Huis in de Stad een groot plezier mee.

Bezoek de website van 't Huis in de Stad
Lions Club Tienen contact